BiHVijesti Top 5

Mještani u strahu zbog komšije: Skida se go, hoda naoružan, pali njive…

Mještani Volijaka, idiličnog naselja nedaleko od Jajca, izrazili su duboku zabrinutost i strah zbog ponašanja pojedinca kojeg smatraju izuzetno opasnim i nepredvidivim.

Njihova bojazan proizlazi iz tvrdnji da se ova osoba bori s paranoidnom šizofrenijom, što je dovelo do niza incidenata koji uključuju skidanje odjeće i šetnja potpuno nag, nošenje hladnog oružja, nekontrolirano paljenje vegetacije te zastrašujuće verbalno i fizičko maltretiranje mještana.

Iako su mještani istakli angažman policije i njihovu spremnost da reaguju na svaki poziv za pomoć, izrazili su frustraciju nedostatkom ovlaštenja za smještaj ove osobe u odgovarajuću ustanovu.

Mještani smatraju da se situacija može značajno pogoršati i da trenutni napor policije možda neće biti dovoljan. U strahu od nepoznatog što bi se moglo desiti smatraju da će ukoliko se odmah ne reaguje kasnije biti kasno kada se nešto dogodi.

Mještani su stoga uputili snažan apel nadležnim institucijama da preduzmu brze i odlučne korake kako bi se osigurala sigurnost njihovog naselja ali i grada. Očajnički tražeći rješenje, vjeruju da je nužno promptno djelovanje kako bi se spriječile potencijalne katastrofalne posljedice po njihovu zajednicu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button