Zanimljivosti

Poznati astrolog otkrio kada se retrogradni Merkur očekuje u 2024. godini

Možda ste čuli kako ljudi upozoravaju da se elektronski uređaji kvare tokom retrogradnog perioda Merkura, a to je zbog “povezanosti” planete sa svim stvarima koje su uključene u komunikaciju. Ne brinite, zaista nije tako strašno, objašnjava astrološkinja Konstans Selsa.

Najprije, kada je retrogradni Merkur? Merkur će biti retrogradan četiri puta u 2024, uključujući i period koji će već započeo, prenosi Mondo. 

Evo detaljnog rasporeda retrogradnog Merkura za 2024:

  • Od 13. decembra 2023. do 1. januara 2024. godine
  • Od 1. do 24. aprila 2024. godine
  • Od 5. do 27. avgusta 2024. godine
  • Od 25. novembra do 15. decembra 2024. godine

“Hajde da pogledamo značenje Merkura, a zatim da vidimo kako možemo da iskoristimo njegovu moć”, kaže Konstans Stelas, astrološkinja i autorka serijala “Mala knjiga o brizi o sebi”.

“Merkur je bio bog glasnik, i on je upravljao svim komunikacijama i mislima ispunjenim vezama između ljudi, kao i dokumentima. Razmišljanje jasno, razmišljanje sporo, posezanje za riječima, pamćenje imena – svim ovim funkcijama upravlja Merkur.”

Iako to može da zvuči kao razlog da se zatvorimo u kuću i zaključavamo vrata, u strahu da niko neće razumjeti šta zapravo hoćemo da mu kažemo, Stelas kaže da postoje neke prednosti turbulentnog retrogradnog perioda Merkura.

“Poruka tokom retrogradnosti treba da bude da usporite i uzmete mentalni odmor. Ponovo razmislite, ponovo uradite neke stvari, ponovo zamislite kako želite da izgleda vaš život”, rekla je ona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button