Sport

Sportisti iz Srbije oduzeta medalja u Parizu: “Ovo je jedna od najvećih krađa ikad”

Takmičar iz Srbije Nebojša Đurić osvojio je srebro u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Parizu, ali već idućeg dana dogodio se potpuni obrat.

Naime, organizatori su oduzeli medalju srbijanskom sportisti, a kao razlog su naveli neadekvatnu opremu.Naknadno je stigla informacija da su se Iranci žalili na Đurića i poljskog predstavnika Stoltmana koji je osvojio treće mjesto, a njihove žalbe su usvojene.Duel drugog kolaOdbojkaši BiH savladali Kazahstan, blizu su polufinala Paraolimpijskih igara
Uslijedila je diskvalifikacija Đurića te su Stoltmanu izbrisali najbolji rezultat pa je iranski predstavnik osvojio drugo mjesto, dok je Stoltmanu ostalo srebro.Mediji u Srbiji su osuli žestoku paljbu, a posebno je bijesan bio i sam Đurić.”Ovo je vjerovatno jedna od najvećih krađa i prevara u historiji paraatletskog sporta. Došao sam kao sedmi ili osmi favorit, na kraju sam medalju osvojio čudom i krvavim radom. Zahvalio bih čitavoj naciji i našim porodicama, prijateljima, svima koji su nas podržavali, osjećali samo tu podršku”, kazao je ljutiti Đurić za RTS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button