NogometVijesti Top 5

Nizozemska pregazila nemoćnu Rumuniju i prošla u četvrtfinale Eura

NA KRILIMA GAKPA I MALENA2Nizozemska pregazila nemoćnu Rumuniju i prošla u četvrtfinale EuraN. M. 15Foto: EPA-EFE+12(Foto: EPA-EFE)2 sataFacebookMessengerTwitterEmailEmailNogometna reprezentacija Nizozemske pretposljednji je četvrtfinalista Evropskog prvenstva u Njemačkoj, nakon što je sa sigurnih 3:0 večeras pregazila nemoćnu Rumuniju.
Bolje je u utakmicu ušla Rumunija i velikom borbenošću je parirala favorizovanim Nizozemcima, ali uspjeli su zaprijetiti samo u 14. minuti preko Mana, čiji šut ide preko prečke.Nakon toga su ubrzo Rumuni “ispuhali” i Nizozemci su uspostavili kontrolu nad utakmicom, a u 20. minuti su stigli i do vodstva preko Gakpa.Nogometaš Liverpoola je iskosa s lijeve strane ušao u sredinu i šutirao u bliži ugao gola na kojem je stajao Nita te pogodio za 1:0!U 26. minuti nova šansa za Nizozemce, ali De Vrij nakon ubačaja Depaya iz kornera pogađa spoljni dio mreže.Pet minuta kasnije Dumfriesov povratni pas na peterac presijeca Dragusin i spašava Rumune, a minut prije odlaska na odmor se obrukao Simons i promašio zicer.Odlučno je Nizozemska ušla u drugo poluvrijeme i od početka dominirala tražeći drugi gol, ali nikako do njega nije mogla da dođe.
Nizale su se prilike pred golom Rumuna, ali promašivali su Gakpo, Reijnders i Veerman, da bi u 63. minuti bio i poništen jedan gol Gakpa.Rumunska odbrana popustila je u 83. minuti kada je Gakpo prošao po lijevoj strani i povratnom loptom pronašao Malena, koji s peterca zakucava loptu u mrežu za 2:0!Malen je do kraja stigao postići još jedan gol za konačnih 3:0.Sada Nizozemska čeka rivala u četvrtfinalu, gdje će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Austrije i Turske.Rezultat i strijelac:Rumunija – Nizozemska 0:3 (Gakpo 20’, Malen 83’, 90+4’)
Utakmica iz minute u minutu:Kraj utakmice! Nizozemci su u četvrtfinalu!

90+4’ – GOOOOOOL! Malen pogađa za 3:0.

90+2” – Nastavljen je meč i počela je sudijska nadoknada, koja će trajati četiri minute.

90’ – Navijač je utrčao na teren i prekinuo utakmicu. Zaštitari ga pokušavaju izbaciti van travnjaka.

88’ – Sada su i Nizozemci podigli ručnu, svjesni da su završili posao i osigurali plasman u četvrtfinale.

83’ – GOOOOOOOL! Malen je pogodio za 2:0 i ovjerio pobjedu Nizozemske! Asistirao mu je Gakpo!

80’ – Gakpo je sada izblokiran. Nevjerovatno šta sve Rumuni stižu izblokirati danas.Foto: EPA-EFEFoto: EPA-EFE77’ – Potpuno je nemoćna Rumunija u nastavku, ali Nizozemci ne uspijevaju stići do drugog gola koji bi im osigurao mirnu završnicu susreta.

73’ – Nova prilika za Nizozemce! Gakpo je sjajno petom proigrao Veermana, koji šutira iskosa s lijeve strane, a lopta opet ide par centimetara od stative gola Rumuna.

68’ – Depay dobro šutira iz slobodnjaka! Poslao je loptu ispod živog zida, ali ona ide nekoliko centimetara pokraj stative.

63’ – Gakpo je pogodio za Nizozemsku, ali gol je poništen zbog ofsajda.

62’ – Nova šansa za Nizozemsku! Gakpo je sjajno šutirao nakon što je sve uradio sam, ali vrhusnkom paradom to brani Nita!

59’ – Van Dijk šutira nakon ubačaja iz kornera, a lopta pogađa stativu!

54’ – Nevjerovatno je da sada Nizozemska nije postigla gol! Odbijala se lopta od igrače u petercu Rumunje, golman je bio na travnjaku, ali je na kraju uhvatio loptu.Foto: EPA-EFEFoto: EPA-EFE50’ – Šansa za Nizozemsku! Bio je Reijnders u naletu, ali je izblokiran na kraju.

48’ – Verbruggen odlično reaguje i boksuje loptu nakon značaja R. Marina iz slobodnjaka.46’ – Počelo je drugo poluvrijeme. Malen je kod Lala zamijenio Bergwijna.Završeno je prvo poluvrijeme, Nizozemska ima prednost od 1:0, a mogla je voditi i ubjedljivije.

45+2’ – Dragus se namjestio na šut s 20 metara, ali poslao je loptu pravo u Verbruggena.

44’ – Simons se sada obrukao! Primio je loptu usamljen na deset metara od gola Rumuna, a onda se potpuno spetljao i upropastio sve…

42’ – Nevjerovatno zvuči podatak da su Nizozemci dosad izveli već 10 kornera, dok Rumuni još uvijek nisu niti jedan.

39’ – Traje prava ofanziva Nizozemske pred golom Rumuna, koji se nekako uspijevaju odbraniti i ostati u igri.

31’ – Nova šansa za Nizozemsku! Dumfries je odigrao povratnu loptu prema Depayu, a u posljednji tren loptu u korner izbija Dragusin!Foto: EPA-EFEFoto: EPA-EFE3

1’ – Loše je Nizozemska ušla u meč, ali je sada potpuno uspostavila kontrolu nad utakmicom poslije postignutog pogotka i uglavnom se igra na polovini terena koja pripada Rumunima.

26’ – Velika prilika za Nizozemsku! Depay je ubacio iz kornera i na drugoj stativi pronašao De Vrija, ali njegov šut ide u vanjski dio mreže!25

‘ – Opasan napad Nizozemske na drugoj strani, a na kraju je izblokiran Reijndersov šut sa 18 metara.

24’ – Nastavljaju s napadima Rumuni i nakon što su primili gol. Ake je uspio da izblokira Mana koji je bio u dobroj poziciji i šutirao.Foto: EPA-EFEFoto: EPA-EFE

20’ – GOOOOOOL! Nizozemska vodi 1:0! Gakpo je pogodio nakon što je ušao u sredinu s lijeve strane i šutirao u golmanov bliži ugao. Ide ovaj pogodak definitivno na dušu golmana Nite.

14’ – Šansa za Rumuniju! Man je šutirao s 20 metara, a lopta ide malo iznad prečke!

14’ – Razvan Marin je sada krenuo sam prema Verbruggenu, ali spetljao se dok je na leđima imao Van Dijka.12’ – Depay je bio u prilici, odbranio je to Nita, ali na kraju je svejedno signaliziran ofsajd.

11’ – Nevjerovatno su borbeni Rumuni na startu utakmice i ne dozvoljavaju Nizozemcima da iznesu loptu sa svoje polovine.

8’ – Dosta su agilniji Rumuni u uvodnim minutama utakmice. Imali su još jedan opasan napad preko R. Marina, ali Ake je dobro reagovao u odbrani Nizozemske.

2’ – Opasno je već bilo po Nizozemce nakon ubačaja Razvana Marina s desne strane, ali Dumfries u posljednji tren izbija loptu s peterca.

1’ – Počela je utakmica u Minhenu.Foto: EPA-EFEFoto: EPA-EFE17:55 – Pobjednik ovog duela će u četvrtfinalu igrati protiv uspješnijeg iz večerašnjeg dvoboja Austrije i Turske, koji se igra od 21 sat.Dosad je poznato da se u četvrtfinalu sastaju Njemačka – Španija, Portugal – Francuska i Engleska – Švicarska.

17:50 – Glavni sudija utakmice bit će Felix Zwayer iz Njemačke, a meč se igra pred 66.000 navijača na Allianz Areni.

17:45 – Nizozemci su do osmine finala stigli kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije u grupnoj fazi, dok je Rumunija iznenadila sve i bila pobjednica svoje grupe, ispred Belgije i Slovačke.

17:40 – Selektori Edward Iordanescu i Ronald Koeman odredili su sastave za ovaj duel u Minhenu, a oni izgledaju ovako:Rumunija: Nita, Mogos, Burca, Dragusin, Ratiu, M. Marin, Man, Stanciu, R. Marin, Hagi i Dragus.Na klupi su Moldovan, Tarnovanu, Rus, Nedelcearu, Alibec, Cicaldau, Puscas, Mihaila, Olaru, Sorescu, Racovitan, Birligea, Sut.Nizozemska: Verbruggen, Ake, Van Dijk, De Vrij, Dumfries, Reijnders, Simons, Schouten, Gakpo, Bergwijn i Depay.Najveća promjena koju je Koeman napravio u odnosu na prethodne mečeve jeste činjenica da se u startnoj postavi našao Bergwijn, koji je svaku prethodnu utakmicu bio na klupi.Na klupi su Bijlow, Flekken, Gertruida, Weghorst, Frimpong, Van de Ven, Veerman, Blind, Malen, Brobbey, Maatsen, Zirkze, Gravenberch.

17:35 – Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na direktan tekstualni prijenos pretposljednjeg meča osmine finala Evropskog prvenstva između Rumunije i Nizozemske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button