Crna hronika

Kantonalni sud Sarajevo: Određen pritvor za pet osoba koje su uhapšene u akciji “Omerta”

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva i odredio pritvor za pet osoba koje su uhapšene u okviru operativne akcije “Omerta”.

Jednomjesečni pritvor je određen Murisu Hodžiću, Dini Hodžiću, Sulejmanu Haliloviću, Emanu Deviću i Robertu Gubiću.Ranije je iz Tužilaštva obrazloženo da je pritovr zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.Po istoj odluci Kantonalnog suda u Sarajevu, mjere zabrane određene su za Merjem Mujanić i Muamera Klancu, također uhapšene u okviru iste akcije.

Podsjetimo, pripadnici FUP-a proveli su akciju ‘Omerta’ 26. juna pod nadzorom Tužilaštva KS. Uhapšeno je sedam osoba zbog sumnje na prodaju narkotika.Izvršen je pretres na deset lokacija na području Vogošće, prilikom čega su pronađeni: određena količina materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, te novac, putnička motorna vozila koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi predmeti, koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Navedene osobe se sumnjiče da su djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Kantona Sarajevo, duži vremenski period, nabavljali opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirali s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button