NogometSportVijesti Top 5

Zmajevi se drže dobro

Nogometaši Engleske i Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati igraju prijateljsku utakmicu u Newcastleu.

KRAJ UTAKMICE! ZMAJEVI SE RASPALI U DRUGOM POLUVREMENU, ENGLEZI IH ODERALI 3:0.

89’ – GOOOOL! Engleska postiže i treći pogodak, a strijelac je Kane! Najbolji napadač Engleske je dobro pratio akciju u kojoj je lopta nekoliko puta mijenjala vlasnika i na kraju matirao Vasilja. Raspad igre našeg tima u završnici utakmice.

85’ – GOOOOL! Engleska je udvostručila vodstvo, a strijelac je bio Alexander-Arnold! Dugo je trajao još jedan napad Engleske, a onda je Grealish lucidno uposlio usamljenog Alexander-Arnolda koji majstorski hvata volej i matira Vasilja.

83’ – Dvostruka izmjena u redovima BiH. Barbarez je izveo Ahmedhodžića i Gigovića, a ušli su Muharemović i Burnić.

80’ – Ulazimo u završnicu utakmice. Igra se posljednjih deset minuta. Mogla je Engleska udvostručiti prednost nakon što je Grealish uposlio Maddisona, ali je u odsutnom trenutku okliznuo i prilika je propala.

78’ – Potpuna ofanziva Engleske. Novi igrači su unijeli svježinu i dodatnu energiju, dok se naš tim i dalje grčevito brani.

76’ – Žuti karton za Branthwaitea nakon što je glavom neoprezno udario Gigovića.

73’ – Još jedna izmjena kod Engleske. Ulazi Gomez umjesto Dunka. Izmjene i kod naše selekcije. Ušli su Hadžikadunić i Tabaković umjesto Radeljića i Demirovića.

71’ – Zaprijetio je sada Kane jednim udarcem s distance, ali je Vasilj večeras na nivou.

70’ – I dalje Engleska vrši veliki pritisak. Dosta lošija igra našeg tim u drugom poluvremenu budući da ne može duže vrijeme zadržati loptu, a pogotovo kreirati nešto u ofanzivi.

64’ – Drugi žuti karton za naš tim, a dobio ga je Gazibegović.

63’ – Izmjena i u našem timu. Umjesto Šarića ušao je Huseinbašić.

62’ – Veliki broj izmjena sada kod Engleza. Izašli su Watkins, Palmer, Trippier, Eze i Guehi, a ušli su Kane, Maddison, Wharton, Grealish i Branthwaite.

60 – ENGLEZI VODE 1:0 STRIJELAC PALMER IZ PENALA, koji je odmah izasao za Harry Kane!

58’ – Zmajevi pod pritiskom! PENAL ZA ENGLESKU!

50’ – Slično stanje na terenu kao i u prvom poluvremenu. Englezi imaju posjed lopte, međutim rješenja u posljednjoj trećini terena nemaju.

46’ – Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: NS BiH

GOTOVO PRVO POLUVRIJEME! Zmajevi se odlično drže

45 – Zmajevi se dobro drže, Englezima nema prolaza. Nadoknada 1 minuta!

35’ – Potpuno smo umirili utakmicu. Englezi ne pronalaze rješenje za našu odbranu.

33’ – Gazibegović je sada zaprijetio udarce, ali je bio izblokiran. Naša selekcija se malo oslobodila pritiska.

29’ – Prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Guehi nakon što je žestoko startovao nad Gigovićem.

28’ – Velika šansa za Englesku! Nakon ubacivanja iz kornera stvorila se velika gužva pred našim golom. Na kraju je Konsa šutirao, ali je ponovo Vasilj odličan s intervencijom.

26’ – Eze je sada napravio pometnju u našim redovima, ali je na kraju Katić fantastično intervenisao i otklonio opasnost.

22’ – Protekla je polovina prvog poluvremena. Englezi su imali samo jednu priliku preko Watkinsa i naša odbrana izgleda besprijekorno. Zanimljivo da smo izveli i jedan korneri, dok domaćinima to još nije pošlo za nogom.

18’ – Gallacher je sada uputio loš udarac nakon duge akcije Engleza koji su kružili oko naše odbrane.

14’ – Englezi potpuno dominiraju u posjedu lopte, ali naša odbrana za sada djeluje odlično. Vrijedi istaći da se Gazibegoviću ukazivala pomoć, ali je sve u redu i nastavit će utakmicu.

9’ – Prva velika prilika na utakmici za Englesku! Palmer je uposlio Watkinsa koji se sjajno izborio u duelu s Katićem te je uspio šutirati, ali je Vasilj na vrijeme skratio ugao i odlično intervenisao. Ostaje 0:0.

5’ – Početno ispitivanje snage na početku utakmice. Englezi pokazuju da žele igrati ofanzivno, ali naša odbrana dobro djeluje na samom startu utakmice.

2’ – Naša selekcija će imati i u Newcastleu veliku podršku, a to se moglo čuti i u televizijskom prijenosu tokom intoniranja himne naše države.

1’ – Počela je utakmica u Engleskoj!

20:40 – Utakmicu će suditi Rohit Saggi iz Norveške, a pomagat će mu također Norvežani Morten Jensen i Anders Olav Dale. Četvrti sudija je Danac Morten Krogh. Izvode se himne, a onda će ubrzo i početi večerašnja utakmica.

Foto: Sportsport

Foto: Sportsport

20:35 – Ovo će biti ujedno naš prvi međusobni duel s velikom svjetskom selekcijom, a uprkos tome što je prijateljska, utakmica protiv Engleske predstavlja istinski spektakl.

20:30 – Englezi večeras imaju imperativ da se pokažu u najbolje mogućem svjetlu budući da su u martu podbacili u prijateljskim utakmicama. Prvo su izgubili od Brazila, a onda su remizirali s Belgijom. Selektor Gareth Southgate je sinoć na konferenciji za medije otkrio da će Engleska igrati u kombinovanom sastavu zbog brojnih povreda, ali i zbog toga što se još neki igrači nisu priključili selekciji zbog obaveza u svojim klubovima.

20:25 – Uz novog selektora u našem timu je i mnogo novih igrača pa će ova utakmica biti dobra prilika da vidimo gdje se u ovom trenutku nalazi reprezentacija BiH u odnosu na jednog od prvih favorita predstojećeg Evropskog prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button