Crna hronika

Ogromna šteta nakon požara u medulinskoj luci: Pojedinci su gotovo “suludom” hrabrošću skakali u more, odvezivali brodove…

Noćas je Medulin bio svjedok tužnog događaja – požara koji se dogodio u medulinskoj luci. Oko 3:55 sati, vatrogasci su primili dojavu o požaru u nautičkom dijelu ove luke, otvorenom za javni promet, a kojom upravlja Lučka uprava Pula. Reagirali su brzo i hrabro, s 15-ak ljudi i četiri vozila, te su odmah krenuli u odvajanje zahvaćenih plovila i gašenje požara.

Lučka uprava Pula je također odmah reagirala, pomažući u gašenju požara i spašavanju onoga sto se može spasiti. Posebno zaslužnim pokazali su se i pojedinci koji su gotovo “suludom” hrabrošću koja se vidi samo u najtežim situacijama skakali u more, odvezivali brodove, te vlastitim plovilima gurali buktinje.

Šteta koju je požar prouzrokovao je ogromna, kako materijalno tako i emotivno. Neki od izgorjelih brodova bili su ne samo materijalno vrijedni, već dragocjeni za njihove vlasnike – simboli uspomena, avantura i snova. Nasreću nema povrijeđenih osoba. Ipak, važno je istaknuti da posljedice požara ne smiju biti ignorirane. Emocije su razumljivo visoke među našim sugrađanima.

“Nezapamćena tragedija zadesila je Medulin, našu luku i naše brodove. Iako je sama luka pod ingerencijom Lučke uprave Pula, osjećamo veliku odgovornost i potrebu staviti se na raspolaganje za što skorije saniranje nastale štete. Teška noć je iza nas, međutim moram zahvaliti svim mještanima, službama i svima koji su noćas pomagali spasiti što više brodica. Ovakve stvari se ne smiju ponavljati te pozivam sve nadležne državne službe na promptnu i koordiniranu akciju” izjavio je načelnik Ivan Kirac.

Jos uvijek nije poznat uzrok požara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button