Vijesti Top 5

“David ga je šutirao u glavu, a VALENTINA U GENITALIJE” Evo šta je osumnjičeni za UBISTVO U BANJALUCI izjavio pred tužiocem

Dragan Jelača (48) iz Čelinca tokom saslušanja u banjalučkom tužilaštvu u svojoj verziji događaja otkrio je do sada nepoznate detalje ubistva koje je šokiralo Banjalučane.

Jelača je pred tužiocem ispričao da su on i ubijeni Saša Kisin (49) bili kao braća i živjeli u napuštenoj kući.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kritičnog dana, Jelača je u javnoj kuhinji u Banjaluci sreo dvoje Roma, odnosno osumnjičene saučesnike Davida Kostića (46) i Valentinu Stojanović (20) koji su navodno došli iz Srbije, ali nisu imali gdje da prespavaju, pa ih je pozvao u kuću.

Po dolasku u kuću, upoznao ih je sa Kisinom.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

– David je tada izvadio flašu štoka, a Valentina male flašice votke i počeli su da piju zajedno sa Sašom. Ja sam zada pio pivo iz limenke i popio sam oko četiri piva. U jednom momentu sam primijetio da David i Valentina nešto puše i izgledali su izgubljeno. Pitao sam ih šta puše i odgovorili su marihuanu. Ponudili su i meni, ali sam odbio- izjavio je Jelača.

Dodaje kako su se ubrzo Saša i Valentina sporječkali, nakon čega je djevojka navodno, sjela Kisinu u krilo.

– Saša je odgurnuo valentinu i udario šamarom Davida. Rekao sam im da prestanu i oni su se smirili- dodao je Jelača.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Navodi i da je Saša ubrzo otišao u obližnji market u kojem je kupio četiri ili pet velikih flaša piva koje su pili zajedno, nakon čega Jelača navodi da je otišao na spavanje u drugu prostoriju.

Ubrzo ga je probudila buka iz susjedne prostorije u kojoj su bili Saša i drugo dvoje osumnjičenih.

– Kada sam ušao u prostoriju vidio sam da Saša leži na leđima. David ga je udarao nogom u glavu i skakao mu nogama po glavi, a Valentina je Sašu udarala nogom po genitalijama i skakala mu po stomaku. Odmah sam prišao Saši i odgurnuo njih dvoje i oni su sjeli na krevet. Vidio sam da Saša ima velike povrede na glavi, okrenuo sam ga na bok i dao mu malo vode. Umio sam ga i Saša je davao znakove živote. Brisao sam ga peškirom po glavi- ispričao je u svojoj odbrani osumnjičeni Dragan Jelača.

Ubrzo je kaže u kuću došla policija i zatekla ga kako briše Sašu, dok su drugo dvoje osumnjičenih sjedili na krevetu. Policija ga je kako navodi, pitala šta su to uradili, a on je odgovorio da pitaju dvojac koji je sjedio na kauču.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Na posebno pitanje otkud kod njega novčanik žrtve, Jelača je odgovorio da ga je uzeo sa stola i predao policiji.

Jelača je naveo i da je povrede koje ima zadobio u policiji.

Milan Petković, advokat Dragana Jelače, izjavio je da je njegov branjenik negirao izvršenje krivičnog djela teško ubistvo.

– Jelača je ispričao svoju verziju događaja i negirao je izvršenje teškog ubistva- dodao je advokat

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button