Estrada

Haris Džinović nikom nije rekao da ide na operaciju: Zahvat bio težak, ali uspješan

Zdravlje Harisa Džinovića bilo je narušeno. Iako je ušao u osmu deceniju života, njegovo zdravlje je uvijek bilo dobro. Ranije je poznati pjevač izjavio da ima njuh da čak i ako ga ništa ne boli, on primijeti da se sa njegovim organizmom nešto čudno dešava i onda iskoristi priliku da posjeti ljekara.

Izgleda da ga je taj predosjećaj svih ovih godina spašavao, a posebno mu je pomogao kada je svojevremeno morao da se operiše.

Po savjetuljekara, Džinović je tada hitno operisan u jednoj privatnoj beogradskoj klinici nakon što su ljekari ustanovili da ima artrozu i ugrađena su mu oba vještačka kuka. Mjesecima je trpio jake bolove u kukovima i leđima, a kad je otišao na kontrolu, shvatio je da je stvar mnogo ozbiljnija. Samo je njegova porodica za to znala, a supruga Melina je bila uz njega u tim teškim trenucima.

“Ona se bukvalno nije razdvajala od muža, pratila ga je na kontrole, pomagala mu da otkaže neke svirke, spremala hranu…” – rekao je naš izvor.

Poznati pjevač je svojevremeno ispričao i detalje kada mu je saopćeno da mora operaciju žučne kese. Sasvim slučajno kada je otišao na rutinsku kontrolu je saznao i bio je iznenađen jer nije osjećao nikakve simptome.

“Sada je sve u redu. Uspio sam u pokušaju da predvidim i riješim na vrijeme svaki eventualni problem sa zdravljem. Po savjetuljekara, otišao sam na redovnu kontrolu i na osnovu još tri stručna mišljenja koja su se uskladila odlučio sam se na ovaj korak. Zaključak je bio da bi bilo dobro da se uradi hirurški zahvat, odnosno najelegantnija operacija koja postoji, ako bilo koja operacija može biti elegantna. Nije to bilo ni alarmantno ni urgentno, jednostavno je bilo preventivno. To je kao kada imate tačkicu na zubu pa odete kod zubara da vam se ne bi desio karijes” – pričao je tada Haris, prenio je Story.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button