Estrada

Preminuo poznati američki glumac: Pamtimo ga kao Svita iz serije “Bafi, ubica vampira”

Glumac i pjevač Hinton Betl preminuo je 30. januara u 68. godini života.

Betl je bio američki glumac, pjevač, plesač i instruktor plesa njemačkog porijekla, a vijest o njegovoj smrti najprije je objavio Brodvej, čiji je Betl član od 1975. godine.

Od njega se, putem društvenih mreža, oprostila i koleginica Debi Alen koja je otkrila da se dugo borio sa teškom bolešću.

Kako piše “People”, glumac je preminuo u bolnici u Los Anđelesu.

Hinton Betl osvojio je tri Toni nagrade, sve za istaknute uloge u mjuziklima za „Sophisticated Ladies“ (1981), „The Tap Dance Kid“ (1984) i “Miss Saigon“ (1991).. Najpoznatiji je po ulozi strašila u brodvejskoj predstavi „The Wiz“. Pojavljivao se i na televiziji, u ostvarenjima „Shine“, „These Old Broads“, „The Shirley Temple“ i drugim.

Betl je igrao ulogu Mačke u prvom američkom pilotu za naučnofantastični sitkom „Crveni patuljak“, zasnovan na istoimenoj britanskoj emisiji. Pamtimo ga i kao Svita, džez demona iz serije „Bafi, ubica vampira“ u mjuzikl epizodi „Još jednom, sa osećanjem“ gde njegova čarolija primorava druge da pevaju o svojim najvećim strahovima i tajnama. Takođe je glumio Vejna u filmu „Dreamgirls“ iz 2006. godine, a u kom su glumili i Bijonse, Dženifer Hadson, Džejmi Foks, Edi Marfi i drugi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button