Estrada

Neviđena glupost! Gošća u emisiji “Ami G” ispalila da je Banja Luka glavni grad Republike Srpske, voditelj uvažio “tačan odgovor”

U emisiji “Ami G” show koja se emituje na Pinku, voditelj Ognjen Amidžić večeras je ugostio učesnike rijalitija “Elita”, bivša Zadruga.

Nije prvi put da se pojedini “zadrugari” sramote svojim elementarnim neznanjem, posebno kada je riječ o glavnim gradovima.

Podsjetimo, 2021. godine je starleta Maja Marinković rekla da je Bijeljina glavni grad BiH.

Večeras su u emisiji “pogodili” da je Sarajevo glavni grad Bosne i Hercegovine, no u daljem ispitivanju izvjesna učesnica Slađa Poršelina, je kao jedan od glavnih gradova u bilo koje države u svijetu navela Banja Luku. Kada su ostali gosti reagirali kako to nije tačno, ona je dodala “kako nije, pa Republike Srpske”, što je voditelj uvažio kao tačan odgovor.

Neka je na znanje voditelju, kojeg nažalost prate i mnoge mlađe generacije, a uz medije, pa i ove poput Pinka, ponovo nažalost, uče i informiraju se, Banja Luka ne može biti glavni grad Republike Srpske jer je to entitet u državi Bosni i Hercegovini koja ima svoj glavni grad.

Budući da i sam Amidžić često reagira nakon svojih emisija, komentirajući izjave svojih gostiju, nerijetko i oštrije nego je to uopće potrebno, red bi bio da ovaj put prizna svoju grešku i izvini se gledateljima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button