TikTok

Video hrvatske tiktokerice razbjesnio Amerikance, o njemu piše i Unilad

Hrvatska tiktokerica Mirta Miler, koja se naziva @mimiermakeup, razbjesnila je mnoge na toj platformi nakon što je objavila sponzorirani video u kojem promovira nadolazeći Warner Bros film The Color Purple.

Uvideu, koji je sada izbrisan, opisala je film kao “dirljiv” i govoreći o njemu nosila ljubičastu periku, ljubičasti džemper i jela ljubičasti macaron.

Međutim, njen pristup filmu nije dobro prošao.

Naime, film iz 2023., utemeljen na istoimenoj knjizi iz 1982., prati iskušenja i nevolje s kojima se suočava afroamerička tinejdžerica Celie u ruralnoj Georgii početkom 1900-ih. Osim toga, film koji bi u kinima trebao biti objavljen 25. decembra bavi se nasilnim vezama, rasizmom i rasnim odnosima, seksizmom i nasiljem. Dakle, daleko od toga da je “dirljiv”.

Razbjesnila Amerikance pa se izvinila

Mirtin video zato je razbjesnio brojne Amerikance koji su je optužili da je neupućena u temu.

@suppaarthead

#stitch with @Mirta Miler #thecolorpurple #thecolorpurplemovie #warnerbros #settingupforfailure Y’all should go read the book. Also something about her dying a wig upsets my tummy.

♬ original sound – suppaarthead

“Nije istraživala i nije poštovala ono o čemu je film”, “Zašto su uopće platili bjelkinju da reklamira ovaj film?”, “Ovo je toliko neukusno i bezobzirno, obrazuj se”, samo su neki od komentara na video najpopularnije hrvatske tiktokerice.

Ona se nakon toga izvinila.

@suppaarthead

Replying to @Cllick_LINK #warnerbros excutives and marketing team ain’t seeing the pearly gates. But here’s a valuable lesson to ALL social media influencers; assume all companies are setting you up until proven otherwise. #mirtamiler #colorpurple #thecolorpurple

♬ original sound – suppaarthead

“Ne radim ovaj video kako bih opravdala svoju glupost ili neprofesionalnost, radim ovaj video kako bih preuzela odgovornost… Ja kao kreatorica sadržaja apsolutno nisam radila svoj posao, a moj posao je da se obrazujem o sadržaju koji objavljujem — posebno sponzoriranom sadržaju”, rekla je u isprici.

“Po mom mišljenju ne postoji opravdanje za neznanje. Jedina stvar koju osjećam kao ispravnu stvar je da mi bude apsolutno neugodno i da preuzmem odgovornost za svoje neznanje te da se izravno ispričam crnačkoj zajednici jer sam gluha na njihove probleme i bezosjećajna”, dodala je.

O Mirtinom videu sad pišu i brojni strani portali poput Unilada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button