Estrada

STIGLA JE ČEMERIKA! Božo Vrećo objavio novu pjesmu: Spot sniman na najvišem naselju u BiH

Bosanskohercegovački pjevač Božo Vrećo objavio je novu pjesmu koja se zove Čemerika.

U opisu ispod videospota, koji je objavljen na YouTubeu, Božo Vrećo je opisao kako je sama pjesma nastala.

“Pjesmu Čemerika napisao sam ponukan najdubljim čemerom koje samo slomljeno srce zna prepoznati i osjetiti, u toj čudesnoj otrovnoj travi Veratrum personificiranje sa srcem koje doživljava neprebol i živi tugu, bila je vodilja.

Kako u mojim redateljskim vizualnim opusima uvjek dominira bajkovitost, dramatika i jedna vrlo istančana emotivna stigma, u scenama postoji i ta metamorfnost čovjeka vuka i triptih duša koje se vraćaju na mjesto gdje su bile voljene, bile ostavljene i gdje su žrtvovale svoj život zarad ljubavi koja ih čeka na onom svijetu.

U pokretima se očituje Gurdjieffska prizma minimalizma, u prikazima scena pokreta Duncanovski pristup i jedna magnovenjska mistična forma tipična filmovima Tarkovskog i Passolinija koji su ujedno moji omiljeni i kao takvi inspiriraju me”, objašnjava Vrećo.

Odabrana je i fascinantna lokacija za snimanje spota, selo Lukomir, naselje koje se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini u BiH.

“Režiju potpisujemo skupa, Božo Vrećo & Mo Assyouti jer je dijelom učestvovao u odabiru ekipe snimanja i produkcije i pomoćnom radu na par scena. Sve scene filma smo uspjeli snimiti u toku tih par sati u dva različita dana na Lukomiru, nebeskom transcedentnom i mom omiljenom selu u BiH, na nadmorskoj visini od 1.495 m sa prikazom nevjerojatnih planinskih vrhova Visočice i Bjelašnice i epskom tragedijom kojom samo mjesto odiše iznad ambisa.

Ideja kulise nadnaravnog i cijele priče koja tako sjetno i sneno teče je u potpunosti moj plod izmaštavanja legende o ljubavi te realizacija iste gdje se nastavlja niz osobnih slikovitih ispovjesti duše, onoga što zapisujem, čujem, osjetim i vidim.

U spotu se pojavljuju nevjerojatni likovi i tumači sudbina, njih dvoje skupa sa mnom, poput plemena, čovjek vuk Petar Miljanović i čarobna Ines Carver, koje sam odmah zamislio i nisam odustajao od realizacije spota sa njima a s'obzirom da su prijatelji i oni koji vole i cijene moju umjetnost i pristup istoj, vjerovali su mi na slijepo i dali svoj maksimum; Kada sam tražio da udju najemotivnije u scenu, ugledao bih njihovu suzu i prikrivenu najveću bol, ljubav, strast i tugu.

Kaftani koje nosimo Petar i ja, djelo su zamisli iz moje kolekcije VRECO, srebrni nakit oglavlja je iz Perzije, Azerbejdžana, Alžira i savršeno se stopio u cijeloj zamisli sa prstenjem naših znamenja i prstenjem srednjovjekovnih kraljevskih BiH loza sa replikama zlatarne Sofić”, objavio je Vrećo.

Imao je i jednu osobu kojoj se posebno zahvalio.

“S’ posebnom zahvalnošću prema prijatelju čelisti Marku Miletiću i sjajnom Camerata gudačkom sastavu koji vodi i koji su oplemenili moju zamisao i doprinijeli onome kako ja čujem i živim muziku koju stvaram.

Svaki moj film koji prati muziku koju stvaram započinje logom VREĆO a svaka završna scena završava sa svjetlošću i Resurrection bjelinom vječnog života kao uvertira u moj sedmi album SEVDAHOLOGY”, saopštio je bosanskohercegovački pjevač.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button