KuharSvakodnevnica

Pizza sa ajvarom! Najukusnija je ona koju napravite sami

Pica je jedno od omiljenih jela širom svijeta i često se na kioscima brze hrane može kupiti i za ponijeti. Ipak, kada je napravite u svom domu, ona je najukusnija.

Kada je filovanje u pitanju – sve je do vas i vašeg izbora.

Sastojci
za tijesto:

500 gr brašna
250 ml mlake vode
100 ml ulja
1 kesica kvasca
prstohvat šećera
malo soli

za nadjev:

1 konzerva tunjevine
malo jvara
masline
crveni luk
nekoliko pečuraka

Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, promiješajte pa ostavite sa strane da se kvasac aktivira. Neka bude minimum 10 minuta i to na toplom. Kada se on aktivira, dodajte brašno i ulje, pa zamijesite tijesto. Zamiješeno tijesto ostavite sa strane da još malo naraste.

Kada je fil u pitanju, možete eksperimentisati.

Nadošlo testo razvaljajte oklagijom, a možete i malo rukama na tepsiju u kojoj ćete peći picu. Uzmite ajvar, pa namažite testo kao podlogu za ostale sastojke.

Potom stavite tunjevinu, očišćene pečurke, par masline (cele ili u kolutovima isečene), crveni luk isečen na šnite i po želji šta želite. Možete odabrati i nekoliko zrna kukuruza šećerca.

Stavite da se peče oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada izvadite iz rerne, možete ukrasiti rukolom i sa malo susama, prenosi Telegraf.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button