Estrada

“Neko je pokušao da me ugrozi” Oglasila se Selma Bajrami nakon što je isplivao snimak na kojem pokazuje DVOGLAVOG ORLA

Nakon što je pjevačica Selma Bajrami nastupila u poznatom sarajevskom klubu, gdje je otpjevala jednu albansku pjesmu, na društveim mrežama podigla se velika prašina.

Nekoliko profila je tražilo zabranu ove bh. pjevačice na srbijanskim televizijama i otkazivanje njenih nastupa u Srbiji.

Kao razlog za zabranu navodi se to što je Selma u jednom trenutku svog nastupa pokazala znak orla, koji je simbol albanskog naroda.

Nakon toga, oglasila se i sama Selma, te poručila da pjeva za sve narode i ono što joj publika traži.

– Pošto vidim da je neki ovdje mozgić pustio snimak sa mog nastupa u Sarajevu, gdje pjevam albansku pjesmu pokušavajući da na taj način ugrozi mene i moj odnos s publikom u Srbiji, imam potrebu da se oglasim. Kao što većina mojih pratioca/fanova zna, moji su korijeni s Kosova, dakle, moj djeda je bio Albanac sa Kosova. Na pomenutom nastupu u Sarajevu, čovjek iz publike mi je tražio tu pjesmu, a ja ne vidim problem da tu pjesmu i otpjevam. Sutra kad dođem u Beograd, ako mi neko zatraži “Odakle si sele” npr, rado ću otpjevati. Muzika pobjeđuje svako zlo, a ja sam uvijek bila pjevačica koja pjeva za sve narode! I za Bošnjake, i za Srbe, i za Albance. Za sve! Svako će protumačiti onako kako on to želi, a ja vam šaljem ljubav – napisala je Selma

Da li je ovo medijska hajka na poznatu pjevačicu, jer se u velikom stilu vratila na estradnu scenu, pokazat će vrijeme. Ono što ostaje neosporna činjenica je to da je Selma uvijek pjevala širom regiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button