Estrada

Balkan je plakao dok je pjevao posvetu rahmetli majci: Evo kako Maid pjeva 10 godina kasnije

Prije tačno 10 godina, Xfaktormanija zarazila je cio region bivše Jugoslavije,a gotovo da nije bilo muzičkog fana koji nije imao svog favorita među pretalentiranim izvođačima poput Ilme Karahmet, Danijela Kajmakoskog, Lukijana Ivanovića…

Mnogi su nas tada ježili svojim glasovima, ali samo jedan nas je natjerao da zaplačemo – Maid Hećimović… skromni i predobri momak iz Orašja čija je izvedba pjesme “Kao moja mati” bila posvećena i otpjevana upravo njegovoj pokojnoj majci. Otpjevana kao da je Dino Merlin napisao za njega lično.

Maid je prvo izbačen iz takmičenja odlukom sudijskog žirija (Željko Joksimović, Kiki Lesendrić, Emina Jahović, Kristina Kovač), potom vraćen odlukom publike, da bi na kraju u superfinalu osvojio visoko treće mjesto… ali osvojio i nešto baš vrednije – naklonost publike.

Ipak, kako publika ne odlučuje o nečijoj karijeri, a X faktor se rijetko nalazi na pravom mjestu, upravo je Maid Hećimović neko ko će u ime Love&Live produkcije Telegraf mjuzika obilježiti 10 godina od završetka X Faktora… i to sa čak 4 pjesme, pod kojih 2 (“Ljubav je samo riječ” i “10 mlađa”) objavljujemo danas, a dvije (Mina i Ista nam je tuga) za novogodišnje i božićne praznike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button