Crna hronika

NESREĆA KOD NOVOG PAZARA: Tročlana porodica sletjela autom u provaliju od 20 metara

Tokom večernjih sati došlo je do teške saobraćajne nesreće kada je tročlana porodica automobilom sletjela u kanjon reke Ibar, u blizini jezera Gazivode (Novi Pazar, Srbija).

Na lice mjesta odmah su upućene ekipe vatrogasaca-spasilaca, policija i Hitna pomoć koji su krenuli u akciju izvlačenja porodice iz provalije duboke preko 20 metara.

U vozilu su se nalazili otac, trudna majka i njihov maloljetni sin.

Uz korištenje sajli i specijalizirane opreme, prvo je iz vozila izvučeno dijete, koje je odmah prevezeno u bolnicu. Stepen povreda djeteta, kao i ostalih članova porodice, biće naknadno utvrđen.

Na mjestu nesreće očevidci su opisali izuzetno teške uslove – niske temperature, padanje snijega i jak vjetar, koje su dodatno otežale operaciju spašavanja. Policija i vatrogasci su se, kako svjedoče, lavovski borili da pruže pomoć i izvuku povrijeđene iz teško dostupnog terena.

Izvor iz istrage je naveo da je nesreća najvjerovatnije uzrokovana snijegom na putu, što ukazuje na opasnosti koje zimske vremenske prilike mogu predstavljati za vozače. Ovaj tragični incident još jednom podsjeća na važnost opreza i prilagođavanja brzine uslovima na putu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button