Pizza sa ajvarom! Najukusnija je ona koju napravite sami
Pica je jedno od omiljenih jela širom svijeta i često se na kioscima brze hrane može kupiti i za ponijeti. Ipak, kada je napravite u svom domu, ona je najukusnija.
Kada je filovanje u pitanju – sve je do vas i vašeg izbora.
Sastojci
za tijesto:
500 gr brašna
250 ml mlake vode
100 ml ulja
1 kesica kvasca
prstohvat šećera
malo soli
za nadjev:
1 konzerva tunjevine
malo jvara
masline
crveni luk
nekoliko pečuraka
Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, promiješajte pa ostavite sa strane da se kvasac aktivira. Neka bude minimum 10 minuta i to na toplom. Kada se on aktivira, dodajte brašno i ulje, pa zamijesite tijesto. Zamiješeno tijesto ostavite sa strane da još malo naraste.
Kada je fil u pitanju, možete eksperimentisati.
Nadošlo testo razvaljajte oklagijom, a možete i malo rukama na tepsiju u kojoj ćete peći picu. Uzmite ajvar, pa namažite testo kao podlogu za ostale sastojke.
Potom stavite tunjevinu, očišćene pečurke, par masline (cele ili u kolutovima isečene), crveni luk isečen na šnite i po želji šta želite. Možete odabrati i nekoliko zrna kukuruza šećerca.
Stavite da se peče oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada izvadite iz rerne, možete ukrasiti rukolom i sa malo susama, prenosi Telegraf.