Vijesti Top 5

IPAK JE STRANAC! Iako je najavio, Dodik se neće obratiti na vanrednoj sjednici Skupštine Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je njegovo obraćanje na sjednici Skupštine Srbije prologirano za posebno zasjedanje kada će govoriti o poziciji manjeg bh. entiteta.

Dodik je rekao da se u vezi sa Deklaracijom sa Svesrpskog sabora trebalo da se obrati na posebnoj sjednici Skupštine Srbije, ali da je u toku vanredna sjednica na kojoj nije predviđeno obraćanje stranaca, tako da je njegovo obraćanje prolongirano za jesenje zasjedanje.

Prema njegovim riječima, to je dogovoreno u jučerašnjem razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je naveo da će se na sjednici obratiti sa pregledom situacije u Republici Srpskoj, kao i sa procjenom stanja i kretanja u BiH.

Dodik je rekao da je Deklaracija u stvari finale i da je najvažnije da postoji i da nije ostala na deklarativnom nivou.

Ukazao je da je svako ministarstvo zaduženo da prepozna odgovornost iz deklaracije, a rezultat toga će biti jedan ozbiljan pristup.

On je istakao da je za Republiku Srpsku od velikog značaja snaga Srbije i istakao napor predsjednika Vučića čija je uloga, kako je rekao, nezamjenjiva.

“Sutra putujem u Francusku”

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da sutra putuje u Pariz gdje će prisustvovati otvaranju Olimpijskih igara i srpske kuće.

Dodik je naveo da će biti na otvaranju Olimpijade, pa i na košarkaškoj utakmici između Srbije i Sjedinjenih Država.

Odlučio sam da ostanem dan, dva da budem na utakmici, rekao je Dodik i dodao da vjeruje da srpska reprezentacija ima kvalitet.

On je naveo da će u subotu zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem biti na otvaranju srpske kuće u Parizu.

“RS ima izborni zakon, Ustavni sud BiH krši procedure i stav”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH posljednjom odlukom o stavljanju van snage Izbornog zakona Republike Srpske pokazao da je riječ o antiustavnoj organizaciji, koja, uz kršenje Ustava, krši i unutrašnja pravila i donosi odluke bez prisustva sudija iz Republike Srpske.

Dodik je naglasio da je na snazi odluka o neprimjenjivanju odluka ovog suda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button