Vijesti Top 5

Borba protiv krađe: Rešetke u Mostaru uskoro pod ključem

Grad Mostar najavio je skoru implementaciju novog projekta oborinske odvodnje putem postavljanja novih cestovnih betonskih kanalica. Javna nabava za nabavu ovih kanalica objavljena je 1. februara, a prema navedenim specifikacijama, kanalice će biti opremljene lijevano-željeznim rešetkama pogodnim za teški saobraćaj.

Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je rješavanje problema krađe kanalica koje se često događaju u Mostaru. Uzimajući u obzir da su mostarski odvodi često na meti lopova koji ih prodaju kao sekundarnu sirovinu na otpadima, kanalice će imati ugrađeni sistem za zaključavanje kako bi se spriječila krađa. Ovaj potez ima za cilj osigurati dugoročnu održivost sistema oborinske odvodnje u gradu.

Planira se da nabava kanalica bude realizirana kroz okvirni sporazum u trajanju od tri mjeseca, a procijenjena vrijednost sporazuma iznosi oko 140 hiljada maraka. Ime ponuđača bit će poznato krajem februara, kada je predviđeno otvaranje ponuda.

Ovaj projekat predstavlja važan korak ka unapređenju infrastrukture oborinske odvodnje u Mostaru i rješavanju dugotrajnih problema s krađom kanalica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button