Vijesti Top 5

Osvanule mape Srbije s planom njenog radikalnog proširenja do 2030.: Izgleda ogromna, ali o ovome mogu samo sanjati

Ponavljanje je majka znanja – vrijedi za stare Latine i, očito, neke Srbe koji se na TikToku bave objavom karti s ucrtanim teritorijama Velike Srbije koja će, po njima, biti formirana do 2030. godine. Dva propala pokušaja u prošlom stoljeću očito nisu negativno utjecali na optimizam nove generacije Velikosrba koja svoje političke snove snima na društvenim mrežama.

Novost je da su pored uobičajenih žrtava velikosrpskih teritorijalnih pretenzija (Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova) po najnovijem planu, predloženom na TikToku, u Veliku Srbiju uključeni su i dijelovi Rumunjske, Bugarske; Albanije i Mađarske.

Autor TikTok videa je u neuspjelom pokušaju humora zamišljenu Hrvatske usporedio s palestinskom Gazom i Zapadnom obalom. Naime, po njemu bi nakon stvaranja Velike Srbije od Hrvatske ostale dvije enklave: Zapadna Slavonija i dio zapadno od linije Karlobag-Karlovac-Virovitica, piše Slobodna Dalmacija.

Ne preostaje ništa nego zaželjeti im sreću u tom poslu. Pošto u stvaranju Velike Srbije nije uspjela generacija koja je znala rukovati tenkovima i topovima, sasvim sigurno će generacija koja je vješta na društvenim mrežama posao bolje obaviti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button