Janjetina definitivno spada među najukusnije specijalitete. Posjetili smo najposjećenije restorane u Jablanici kako bismo utvrdili cijene ovog jela.Jablanica je odavno nezaobilazna destinacija turista koji idu ili se vraćaju s mora. Osim domaćih, tu su i turisti iz UAE, Turske itd.
Restoran u Jablanici dnevno okrene 30 janjadi
00:00/01:09
Kako su nam rekli ugostitelji, u restoranima je konstantna gužva i tokom ljetne sezone nemaju vremena ni za kratki predah. Dnevno okrenu i do 30 janjadi.Cijene janjetine po kilogramu se kreću od 60 do 70 KM. Cijene porcija se kreću od 21 do 24,50 KM.
NA PUTU DO MORAProbali smo najbolju jablaničku janjetinu i saznali u čemu je njena tajna
Pored vrhunske kvalitete mesa, važna je stručnost u pripremanju. Mnogi majstori su u ovom poslu već nekoliko decenija, što se definitivno primijeti dok jedete janjetinu.
Osim dobre klope, posjetitelji ovdje uživaju i u fenomenalnom pogledu koji se iz gotovo svakog restorana pruža na Neretvu te iskoriste priliku za fotografisanje.