Vijesti Top 5

Irfan Čengić će dobiti policijsku zaštitu: Neće nas prepasti, ključni motiv je oduzimanje parking mjesta

Irfan Čengić, načelnik Općine Stari Grad, na čiju je kuću sinoć bačena nepoznata eksplozivna naprava, dobit će policijsku zaštitu. Na Čengićevu kuću jutros rano je bačena eksplozivna naprava i na kući, donjem dijelu, pričinjena je materijalna šteta.

Od detonacije su polupana stakla na podrumu, a pričinjena je manja šteta i na jednom vozilu.

Policija još uvijek utvđuje sve okolnosti pogotovo jer je nedavno bačena bomba u ulici u kojem žive vijećnici Općine Stari Grad koji su pokrenuli opoziv Ibrahima Hadžibajrića.

“Ono što mi možemo potvrditi je da nećemo odustati od bilo kakvih procesa koji su pokrenuti u općini Stari Grad. Postoji moguća povezanost sa ekplozivnom napravom koja je bila prošle sedmice u ulici našeg kolege Vedada Deljkovića gdje je njegova porodična kuća. Mi ostajemo pri svemu onome što smo radili. Svjesni smo kome smo se suprostavili, svjesni smo da je teško vraćati državnu imovinu ljudima, jer drugi se bogate, pojedinci na toj imovini, milioni maraka se okrenu godišnje što je dio tužilačkog procesa koji se vodi, gdje sam ja jedan od svjedoka, smatram da je ovo ujedno i zastrašivanje”, rekao je Čengić na današnjoj press konferenciji.

Ključni motiv je, kako smatra, oduzimanje parking mjesta firmama i pojedincima koji su to koristili decenijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button