IzdvojenoVijesti Top 5

Deset ideja za posljednjih deset dana ramazana: Važno je ovo širiti da se drugi okoriste

Šejh Maher al Muaiqly, ugledni imam Mesdžidul Harama, u jednoj od svojih hutbi, podijelio je ideje kako iskoristiti posljednjih deset dana ramazana na najbolji mogući način.

U svojoj nadahnutoj hutbi, Šejh al Muaiqly istaknuo je tri ključne ideje za posljednje dane ovog svetog mjeseca:

Davanje Sadake

Preporučio je svakodnevno davanje jednog rijala sadake. Objasnio je da ako se Lejletul-Kadr, Noć Sudbine, poklopi s tim danom, blagodati dobivenih sadaka bit će kao da smo svakodnevno davali sadaku 84 godine.

Noćna molitva

Potaknuo je vjernike da svake noći klanjaju 2 rekata molitve. Ako se Lejletul-Kadr pogodi u jednoj od tih noći, blagoslovi takvih molitvi bit će poput onih koje bismo dobili da smo svake noći klanjali 84 godine.

Učenje sure Ihlas

Preporučio je da se sura Ihlas prouči tri puta svake noći. Ako se Lejletul-Kadr pogodi u tim danima, blagoslovi čitanja bit će ekvivalentni onima koji bi se postigli da smo svake noći pročitali cijeli Kur’an tokom 84 godine.

Šejh al Muaiqly naglasio je važnost širenja ovih ideja kako bi se potaknula duhovna i moralna obnova u muslimanskoj zajednici.

Završio je riječima: “Neka nas Allah učini od onih koji su uspjeli.”

Ove riječi imama Mesdžidul Harama služe kao inspiracija i podsjetnik vjernicima širom svijeta kako maksimalno iskoristiti posljednje dane ramazana te ostvarili što veći broj dobrih djela u ovom svetom mjesecu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button