KošarkaSport

Večeras premijera dokumentarnog filma “Brate” koji govori o životu i karijeri Džanana Muse

Španska Liga Endesa večeras će premijerno prikazati film “Brate” o igraču Real Madrida i reprezentativcu Bosne i Hercegovine Džananu Musi.

Najjača nacionalna košarkaška liga Evrope, najavila je priču o Bišćanu zanimljivom objavom.

Premijera filma je večeras u 21 sat na ACB YouTube kanalu.

epa10527573 Real Madrid's Dzanan Musa celebrates during the Euroleague basketball match between Real Madrid and Olimpia Milano held at Wizink Center arena in Madrid, central Spain, 16 March 2023. EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Džanan Musa je karijeru započeo u bihaćkoj lokalnoj košarkaškoj školi, zatim ga Sejo Bukva dovodi u KK Koš u Sarajevu, odakle Musa odlazi u hrvatsku Cedevitu.

Potom slijedi veliki skok u NBA ligu. Zaigrao je za Brookyln Neste, pa zatim trejdovan je u Detroit Pistonse, gdje nije upisao zvanični nastup i tako je neslavno završila njegova epizoda u najjačkoj košarkaškoj ligi svijeta.

Desio se povratak u Evropu, potpisao je ugovor sa turskim Anadolu Efesom, ali ni tu nije išlo, skromna minutaža, pa je Zmaj morao tražiti novu sredinu.

Svi su bili izenanđeni kada je otišao u španski Rio Breogan, ali Lugo mu je promijenio karijeru. Postao je MVP španske ACB lige, a onda je na njegova vrata karijere zakucao veliki Real Madrid, gdje Musa igra sjajno i aktuleni je prvak Evrope sa “Kraljevima”, prenosi N1.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button