Crna hronika

Policija predala slučaj Tužilaštvu! Porodica ubijenog Aldina (16) porodica organizira proteste

U srijedu, 7. februara u 14 sati, na Trgu Alije Izetbegovića kod Robne kuće “Bosna”, porodica ubijenog šesnaestogodišnjeg Zeničanina Aldina Matića, organizuje protestni skup, na kojem želi ukazati, kako kažu, na sporost i blago rečeno – čudno ponašanje tokom istražnih radnji koje su uslijedile nakon što je njihov sin i brat ubijen krajem decembra prošle godine, ustvardio je Zenicablog Aldinov brat Albin.

Podsjećamo, 27. decembra uvečer u Dolači kod Zenice dogodilo se ranjavanje, kada je iz puške ustrijeljen maloljetni A. M. On je 18. januara preminuo u KCUS Sarajevo od zadobijenih povreda.

Zenicablog je kontaktiran od porodice ubijenog, koja kaže da su ogorčeni da za više od mjesec dana od samog čina, niti se ko privodi, pritvara, niti je policija obavijestila porodicu stradalog, nego su o zločinu saznali sa web portala.

Oni navode da su prijetnjama brata osobe koja je osumnjičena da je pucala u više navrata izloženi maloljetnici koji bi trebali svjedočiti o činu i šta mu je prethodilo, da ih čak presreće na cesti i zaustavlja, a da policija o tome ne želi ni da napravi zabilješku.

Zatražili smo da se o ovim tvrdnjama očituje Uprava policije MUP-a ZDK, te smo dobili danas, na dan kad je zakazan protestni skup, odgovor iz policije.

Podsjećamo da smo upit istovjetnog sadržaja uputili i Tužilaštvu ZDK, ali do ovog trenutka još nemamo od njih odgovor.

– Molimo vas da, svako iz svoje nadležnosti, izvjestite da li imate saznanja dokle je došla istraga o ovom slučaju, šta je urađeno i šta slijedi, kao i da se očitujete imate li saznanja o eventualnim prijetnjama potencijalnim svjedocima.

Naglašavamo da smo te informacije dobili od brata ubijenog/stradalog, stajalo je u emailu kojeg smo službenim putem uputili na adresu dvije pomenute institucije.

–Poštovani, vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da je dan nakon prijavljenog događaja u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, Uprave policije, u svojstvu osumnjičenog ispitan mldb. S.V, rođen 2007. godine, na okolnosti događaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button