KuharSvakodnevnica

Brza, a tako sočna: Najukusnija pita od jabuka i griza

Kombinacija jabuka i cimeta nije bez razloga jedna od omiljenih kada su u pitanju slatki zalogaji, a možete je iskoristiti na bezbroj načina. Ako ste ljubitelj slatkih pita, koje se prave od gotovih kora, ovaj jednostavan recept sigurno će vam se dopasti.

Dobićete brzu i ukusnu poslasticu, kada preko svega pospete šećer u prahu – čik nađite ljepšu pitu od jabuka.

Sastojci:

1,5 kg jabuka

pakovanje gotovih kora za pitu

6 kašika griza

12 kašika šećera

cimet po ukusu

1 kesica vanilinog šećera

ulje po potrebi

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Izrendajte jabuke. Uzmite tri kore, pa svaku namažite uljem i pospite po njoj malo šećera. Stavite ih jednu na drugu.

Poređajte rendanu jabuku po kori, pa dodajte malo cimeta, jednu kašiku griza i dvije kašike šećera. Uvijte u rolat, pa stavite u podmazan pleh i ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.

Kada poređate po tepsiji, premažite uljem i stavite u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni.

Pecite oko pola sata, dok ne porumeni.

Kad se ohladi, sijecite pitu na komade, pa pospite šećerom u prahu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button