KuharSvakodnevnica

DVIJE CAKE DA PUNJENE PAPRIKE UVIJEK ISPADNU SAVRŠENO Ne prelivajte ih vodom, a u fil obavezno dodajte jednu stvar

Učinite omiljeno tradicionalno jelo još ukusnijim, dodajući ove sastojke prilikom spremanja nadjeva i preliva za punjene paprike.

Punjene paprike su jedno od najpopularnijih kuvanih jela u srpskoj kuhinji.  Donosimo vam dva trika uz koje će punjene paprike biti apsolutno savršene!

Voda u kojoj se kuvaju

Nakon što se napune nadjevom, paprike se kuvaju u vodi, a potom nalivaju vodom u kojoj se kuvaju, da bi se potom zapekle. Umesto vode, počnite da koristite goveđi bujon ili bistru supu od povrća.

Recept za najbolji fil i preliv za punjene paprke

Sličan efekat dobija se ako nalijete papriku vodom, a potom ubacite kockice za supu.

Nadjev

Mađarski kuvari praktikuju dodavanje sitno sjeckane ispržene slanine u nadjev od riže i mljevenog mesa. Slaninica će dati baš dobar šmek i podići ukus ovog tradicionalnog jela na sasvim novi nivo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button