DVIJE CAKE DA PUNJENE PAPRIKE UVIJEK ISPADNU SAVRŠENO Ne prelivajte ih vodom, a u fil obavezno dodajte jednu stvar
Učinite omiljeno tradicionalno jelo još ukusnijim, dodajući ove sastojke prilikom spremanja nadjeva i preliva za punjene paprike.
Punjene paprike su jedno od najpopularnijih kuvanih jela u srpskoj kuhinji. Donosimo vam dva trika uz koje će punjene paprike biti apsolutno savršene!
Voda u kojoj se kuvaju
Nakon što se napune nadjevom, paprike se kuvaju u vodi, a potom nalivaju vodom u kojoj se kuvaju, da bi se potom zapekle. Umesto vode, počnite da koristite goveđi bujon ili bistru supu od povrća.
Recept za najbolji fil i preliv za punjene paprke
Sličan efekat dobija se ako nalijete papriku vodom, a potom ubacite kockice za supu.
Nadjev
Mađarski kuvari praktikuju dodavanje sitno sjeckane ispržene slanine u nadjev od riže i mljevenog mesa. Slaninica će dati baš dobar šmek i podići ukus ovog tradicionalnog jela na sasvim novi nivo.