Vijesti Top 5

Granični policajci, Edin i Milisav, spasili baku Živku iz požara kod Srebrenice

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su večeras pri polasku na posao u Skelane vidjeli požar na jednoj od vikendica te su spasili stariju ženu iz vatre.

Kako su nam kazali nezvanično iz Granične policije BiH, dvojica službenika Jedinice Zvornik Edin Šabanović i Milisav Nikolić su večeras krenuli u smjenu kada su primijetili požar u mjestu Crvica na području Srebrenice.

Oni su odmah pritekli u pomoć kako bi požar bio lokalizovan, a brzom reakcijom i nesebičnim zalaganjem, uspjeli su i spasiti stariju ženu iz vatre.

“U Crvici (pored regionalnog puta Bratunac – Skelani) je večeras uslijed visoke temperature iz odžaka plamen zahvatio drvenu stambenu montažnu kuću u kojoj je stanovala sama baka Živka Milanović.

Vatrena stihija je brzo zahvatila kuću a uz pomoć policajaca granične policije Nikolić Milosav i Edin Šabanović koji su staricu izvukli iz kuće u plamenu u poslednjim trenucima prije pada krova kuće.

Zbog udaljenosti vatrogasne jedinice u Srebrenici direktor Centra za socijalni rad Srebrenica Dragić Glišić je angažovao vatrogasnu jedinicu iz susjedne opštine Bajina Bašta koji su pritekli u pomoć u gašenju požara.

Nakon toga uz pomoć direktora Centra za socijalni rad Srebrenica, starici je ukazana prva pomoć u Domu zdravlje u Bajinoj Bašti i obezbijeđen nužni privremeni smještaj”, naveli su iz Centra za lokalni razvoj Skelani.

Spašena žena je dobro i nema povreda opasnih po život.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button