NogometSport

Ronaldo: Saudijska liga je već sad bolja od francuske

Ronaldo je stigao do brojke od 53 pogotka u prošloj kalendarskoj godini postavši najefikasniji igrač.

Cristiano Ronaldo je 2023. godinu završio kao najbolji strijelac na svijetu. Ronaldo je stigao do brojke od 53 pogotka u prošloj kalendarskoj godini postavši najefikasniji igrač. Iza njega su ostali Kylian Mbappé i Harry Kane s po 52 gola.

Zbog toga se pojavio na dodjeli Globe Soccer Awardsa te se i obratio javnosti. Izjavom o snazi saudijske lige je izazvao burne reakcije europske javnosti.

epa10846669 Portugal national team soccer player Cristiano Ronaldo during a training session prior to their match against Slovakia on 08 September for the qualifying stage for the UEFA Euro 2024, in Tehelne Pole Stadium in Bratislava, Slovakia 07 September 2023. EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

“Sretan sam u Al Nassru, taj transfer je za mene bio sjajan potez. Saudijska liga je u procesu koji će biti dug, ali korak po korak doći će do top nivoa. Mislim da će postati top tri liga svijeta na koju će ljudi u Saudijskoj Arabiji biti ponosni”, rekao je Ronaldo pa dodao:

“Saudijska liga nije slabija od francuske Ligue 1. Saudijska liga je kompetitivnija od francuske, to mogu reći nakon jedne godine provedene ovdje. Već sad je ova liga bolja od francuske, a tek je počela rasti.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button