Evo kako da vam domaći hljeb bude još ukusniji, a u isto vrijeme i neobičan
Mnoge domaćice svako jutro požure u pekaru po veknu svježeg hljeba, a nisu rijetke ni one koje zasuču rukave pa ga i same umijese i ispeku. Domaće je ipak najljepše, zar ne!?
Ipak, iako priprema hljeba izgleda kao poprilično lagan posao, to u praksi ipak nije tako. Mnoge “cake” su bitne kako bi hljeb bio “mekan kao duša”. Za BL portal jedna domaćica otkrila je kako ona priprema hljeb, a da u isto vrijeme bude ukusan i, hajde da tako kažemo, neobičan.
Brašno, so, germu i ulje stavi u zdjelu, te sve to sjedini i umijesi vodom, ali pazite, voda mora biti topla. Nakon toga ostavi hljeb da nadođe, pri tome ga, s vremena na vrijeme, promijesi. Što hljeb duže stoji i češće ga promijesite, sasvim sigurno, vaš posao biće uspješniji, tvrdi ovo sagovornica BL portala.
Na kraju, prije nego hljeb istrese u tepsiju i stavi ga da se peče, ona u njega doda izmrvljenog feta sira, sve fino sjedini, izlije u tepsiju i na pečenje – u zagrijanu pećnicu na 250 stepeni. Nakon nekoliko trenutaka, pećnicu treba smanjiti na oko 200-220 stepeni i u njoj peći hljeb dok ne bude gotov.