SvakodnevnicaTehnologija

Era pametnog prstenja je stigla. Evo što donosi

Evie je prsten koji je predstavila firma Movano, a specijaliziran je za praćenje ženskog zdravlja, ali i općeg zdravlja. Proizvođač ističe kako otvoreni dizajn prstena podržava promjene veličine prsta i tvrde da koristi nauka o hormonima i praćenju ciklusa kako bi kombinirao podatke o menstrualnom ciklusu, raspoloženju i energiji s podacima o aktivnosti i zdravlju srca, piše Index.hr.

Cijena Evie prstena je 269 dolara (245.38 eura).

movano evie prsten
Movano Evie

Amazfit Helio Ring

Ovaj pametni prsten još nije pušten u prodaju pa cijena nije poznata. Namijenjen je naprednim sportistima, a nudi mogućnost praćenja sna, statistike oporavka srca i rezultate spremnosti poput Garmin satova, piše Tech Radar.

Umjesto da prati opće zdravlje, Amazfit Helio Ring primarno prati fitness, što pokazuje da pametno prstenje može pratiti napredne podatke. O prstenju se uglavnom govori u kontekstu praćenja sna, no s razvojem tehnologije rastu i njihove mogućnosti.

amazfit helio ring
Amazfit Helio Ring

Lotus

Lotus prsten je mali nosivi kontroler za Lotus kućanske uređaje. Omogućava uključivanje svjetala i prilagodbu glasnoće televizora manjim gestama i mahanjem uz pretpostavku da već posjedujete kompatibilne Lotusove proizvode. Prsten je trenutno moguće samo prednaručiti.

lotus pametni prsten
Lotus prstenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button