KuharSvakodnevnicaVijesti Top 5

Tajna prave domaće supe: Mnogi prave jednu grešku prilikom kuhanja

Ukusna domaća supa je mnogima omiljeni obrok, ali mnogi prave jednu grešku prilikom kuhanja.

Osim što je ukusna, vrela domaća supa je poznata i po svojim ljekovitim svojstvima. Da biste u potpunosti iskoristili sve njene hranjive vrijednosti važno je da je skuhate pravilno, a za to postoji jedan vrlo jednostavan trik.

Povrće kojim obiluje – od celera, luka i paškanata, do šargarepe i peršuna – čine je jednim od najzdravijih obroka koji okrepljuje naš organizam. Pored povrća ona se uglavnom kuha i sa pilećim mesom koje sadrži esencijalne bjelančevine za jačanje tijela, kao i aminokiseline.

Ako želite da pojačate ukus supe i da pojedete kvalitetan komad kuhanog pilećeg mesa, a da vam piletina ne bude prekuhana ili nedovoljno kuhana, primjenite ovaj trik.

Ukoliko vam je stalo da piletina bude sočna, postoji jedna stvar koju ne bi trebalo nikako da radite, a to je da kuhate cijelo pile za supu. Ovo je greška koju prave mnoge domaćice.

Piletinu je prije kuhanja potrebno obavezno isjeći, jer ako kuhate cijelo pile bijelo meso će uvijek biti presušeno zato što mu je potrebno mnogo kraće vrijeme kuhanja nego, na primjer, batacima i karabatacima.

Isjecite meso, pa ga stavite da se kuha za supu, a bijelo meso izvadite kada je gotovo, pa nastavite s kuhanjem ostalih dijelova pileta dok ne budu gotovi.

Profesionalni kuhari savjetuju da na kraju meso zajedno vratite u lonac na nekoliko minuta, a zatim dodate rezance i začinite supu po ukusu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button