KuharSvakodnevnica

KREM ČORBA OD LEBLEBIJA Raj za nepca, zdrava i neodoljiva

Namirnica bogata proteinima i gvožđem, zagrijaće vam dušu i tijelo u ovim hladnim danima. Lagana i osvježavajuća, dijetalna i posna krem čorba.

Potrebno je

500 g leblebija
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
so
biber

Priprema

Prethodno veče potopite leblebije u vodi i ostavite preko noći. Sutradan ih dobro isperite i ocjedite. Zatim isjeckajte sitno luk i šargarepu pa ih dinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju. Dodajte u šerpu leblebije i nalijte vodu da prekrije sastojke. Dodajte dva lovorova lista, začinite biberom i posolite po ukusu. Posle pola sata kada skuvate leblebije, izblendajte sve sastojke da dobijete gustu teksturu čorbe. Pospite čorbu peršunom ili vlašcem i služite uz prilog po želji. Prijatno!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button