BiH

Ministarstvo saobraćaja KS kupuje autobuse vrijedne 13,7 mil KM

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo raspisalo je javni poziv za nabavku i isporuku autobusa i minibusa, a čija je ukupna vrijednost procijenjena na 13,7 mil KM.

Sa jednim ponuđačem predviđeno je zaključivanje okvirnog sporazuma na dvije godine, kao i provođenje postupka e-aukcije.

Nabavka je podijeljena na tri lota a u LOT I spada nabavka tri minibusa procijenjene virijednosti od 2,2 mil KM, LOT II se odnosi na nabavku dva solo autobusa procijenjenih na 4,5 mil KM i LOT III uključuje nabavku tri zglobna autobusa za 7 mil KM a cijene su izražene bez PDV-a. Kako se ističe u dokumentaciji, vozila će se isporučivati sukcesivno.

Što se tiče minibuseva pojašnjeno je da treba da budu dizel, sa Euro 6 standardom, kapaciteta 40-65 putnika, a treba da imaju i wifi prijemnik i da budu u skladu sa postojećim sistemom kupca za prodaju karata, praćenje i kontrolu javnog saobraćaja.

Za solo autobuse se takođe traži dizel Euro 6 standard, odnosno 12 metara niskopodni gradski autobus, sa ukupno oko 85 mjesta za putnike, i takođe da bude usklađen sa postojećim sistemom naplate karata.

Zglobni auotbus isto treba da je niskopodni dizel sa Euro 6 standardom, a sa brojem mjesta oko 160.

Ponude se mogu dostaviti do 12. februara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button