KuharSvakodnevnica

OBARA SA NOGU Savršen recept za posni slani rolat

Vrijeme posta možete iskoristiti na pravi način, otkrivajući nove recepte i igrajući se ukusima

Rolati su, koja god vrsta bila, uvek bila prava zvezda trpeze. Zbog toga, ovaj slani i posni rolat, koji ukusima asocira na urolanu picu, recept je koji ćete odmah zapisati.

Sastojci za posni slani rolat:

glavica crnog luka

400 g šampinjona

200 g posnog majoneza

100 g posnog kačkavalja

300 g ajvara (oko pola tegle)

2 lista oblandi

Priprema posnog slanog rolata:

U jednu činiju isjeckajte luk i praziluk. Izdinstajte ih na srednjoj vatri.

Pečurke lijepo properite i očistite, a onda ih dodajte luku i sačekajte da ispuste sav svoj saft koji imaju.

Na radnoj površini postavite oblande.

U jednu činijicu pomiješajte majonez, malo narendanog posnog kačkavalja i pržene sastojke, te smjesu premažite preko jednog lista oblande.

Ravnomjerno preko postavite drugi list oblande i premažite ga ajvarom.

Zatim staviti drugi list oblande i premazati ga ajvarom. Imajte na umu da manje količine mažete po ivicama oblandi, kako ne bi „iskipelo“.

Kada oblande omekšaju, polako rolajte rolat.

Ostavite ga u frižideru da se hladi barem 20 minuta prije posluživanja, piše Telegraf.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button