OBARA SA NOGU Savršen recept za posni slani rolat
Vrijeme posta možete iskoristiti na pravi način, otkrivajući nove recepte i igrajući se ukusima
Rolati su, koja god vrsta bila, uvek bila prava zvezda trpeze. Zbog toga, ovaj slani i posni rolat, koji ukusima asocira na urolanu picu, recept je koji ćete odmah zapisati.
Sastojci za posni slani rolat:
glavica crnog luka
400 g šampinjona
200 g posnog majoneza
100 g posnog kačkavalja
300 g ajvara (oko pola tegle)
2 lista oblandi
Priprema posnog slanog rolata:
U jednu činiju isjeckajte luk i praziluk. Izdinstajte ih na srednjoj vatri.
Pečurke lijepo properite i očistite, a onda ih dodajte luku i sačekajte da ispuste sav svoj saft koji imaju.
Na radnoj površini postavite oblande.
U jednu činijicu pomiješajte majonez, malo narendanog posnog kačkavalja i pržene sastojke, te smjesu premažite preko jednog lista oblande.
Ravnomjerno preko postavite drugi list oblande i premažite ga ajvarom.
Zatim staviti drugi list oblande i premazati ga ajvarom. Imajte na umu da manje količine mažete po ivicama oblandi, kako ne bi „iskipelo“.
Kada oblande omekšaju, polako rolajte rolat.
Ostavite ga u frižideru da se hladi barem 20 minuta prije posluživanja, piše Telegraf.