KuharSvakodnevnica

Evo zbog čega jaja ne treba držati u frižideru

Popularni britanski kuvar Džejms Martin savjetuje da se jaja ne drže u frižideru jer, kaže, to utiče na njihov ukus.

 Razlog je što jaja „upijaju“ miris, pa čak i ukus druge hrane u frižideru, što može uticati na njihov ukus“, objasnio je on. Naime, ljuska jajeta je porozna, pa lako može da “pokupi” i druge mirise, a ovaj kuvar, kako kaže, to često koristi u svom restoranu za poboljšanje omleta.

 “Kada imam tartufe, na primjer, stavim ih u činiju sa pirinčem i na vrh stavim jaja, pa sve prekrijem providnom folijom i ostavim preko noći. Kada ujutru razbijem jaja koja su bila pored tartufa i napravim kajganu samo sa njima, imaće ukus kao da je napravljena sa tartufima“, rekao je Džejms za Dejlirikord.

Gdje je najbolje čuvati jaja

Prema Agenciji za standarde hrane, i dalje je najbolje držati jaja u frižideru, ali ako, prema savjetu ovog kuvara, to želite da izbjegnete, važno je da ih držite u hladnom i suvom mjestu, u hladnijoj prostoriji gd‌je se temperatura ne mijenja naglo, prenosi Večernji.hr.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button