TikTok

“UČIM KĆERKU DA SLUŽI MUŽU, A NE DA BRINE O VASPITANJU”: Stavovi ove majke podigli su buru na internetu! (VIDEO)

Porodične vrijednosti posljednjih godina često se pominju kao jedna od ključnih tema u javnom prostoru. Kod tradicionalnih društava, ove vrijednosti se odnose na podjelu uloga u porodici prema kojima je uloga muškarca da radi i izdržava porodicu, a žene da brine o domaćinstvu i potomstvu.

U današnje vrijeme, žene su sve više samostalne i teže ka građenju karijere, samostalne zarade. Uz to su posvećene i porodici. Međutim, neke žene još uvijek zagovaraju tradicionalne vrijednosti na kojima su vaspitavane naše nane i njihove majke.

Video snimak Tiktokerke Džejzmin Dinis iz Australije postao je viralan na društvenoj mreži TikTok, nakon što se ova mlada majka osvrnula na način na koji odgaja svoju kćerku. U videu, Džejzmin ističe da vaspitava svoju kćerkicu na tradicionalan način.

Ova majka je objasnila da prema njenim shvatanjima, žene tradicionalno služe porodici i mužu pre svega. Njena izjava izazvala je burne reakcije među korisnicima TikToka, a video je pregledalo više od milion ljudi.

– Želim da bude poput mene. Umjesto da stekne fakultetsko obrazovanje ili karijeru, učim svoju ćerku da je sasvim prihvatljivo zavisiti od muškarca. Služenje mužu i rađanje djece će joj biti najveća radost – poručila je Džejzmin, a onda je uslijedila lavina komentara.

Mnogi korisnici TikTok-a su izrazili svoje nezadovoljstvo pristupom vaspitanju djevojčice. Komentari ispod videa ukazuju na zabrinutost za budućnost ovog djeteta, postavljajući pitanja o njenom obrazovanju i nezavisnosti u slučaju da je muž napusti. Neki su čak izrazili sažaljenje prema djevojčici, dok su drugi istakli da njihovi roditelji nikada ne bi dozvolili takav pristup u vaspitanju.

@jasminedinis2

In a world full of women teaching their children that their only goal is to go to university, get a good job and make money, I’m teaching my little girl to live a slow life, to be a biblical women that wants a husband & a beautiful family that she can serve daily. That joy comes from God & family, not from a career 🕊️🤍 #homesteading #tradwife #motherhood #foryoupage #stayathomemom #conservative

♬ original sound – Jasmine Dinis

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button