Vijesti Top 5

Ko je dovodio kvazi predavača Edina Tulu u Cazin i plaćao ga novcem iz budžeta da drži predavanja

Edin Tule, kvazi psiholog i teolog od kojeg se dobrano ogradila i Islamska zajednica u biH, držao je brojna predavanja i prodavao maglu gdje god je stigao. Ali za širenje ovakve pojave krivi su i oni koji su ga angažirali. Lakom pretragom na internetu dolazi se do informacija da je Edin Tule držao predavanja u Cazinu te da se s njim fotografirao i NES-ov Mustafa Ružnić, premijer Unsko – Sanskog kantona.

Ovo iziskuje brojna pitanja: Ko ga je angažovao? Sa kojim ciljem? Koliko je Grad Cazin platio državnog novca ovom “kvazi predavaču” ili kako ga već predstavljaju, koji je u bjekstvu ispred organa gonjenja Bosne i Hercegovine zbog brutalnih prijetnji svojoj supruzi i svojoj djeci i mnogima drugima?

Prijetnje na društvenim mrežama

Podsjetimo, samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule iz Sarajeva već nekoliko dana na društvenim mrežama prijeti.

On objavljuje materijale na kojima prijeti svojoj supruzi Aidi, tvrdi da je druži vezanu i da je planira silovati i baciti pod voz.

On zamjeri njoj i to što se uključila u stranku Narod i Pravda, zbog čega je uputio prijetnje i brojnim funkcionerima NiP-a, među njima i predsjedniku te stranke Elmedinu Konakoviću.

Pobjegao u Švicarsku

Navodi da će “cijelo pleme Konakovića poslati “Gospodaru”. Kako je ranije objavljeno Tule je hrabro pobjegao u Švicarsku, a jučer je objavio da je sve eksperiment al iu to mu niko ne vjeruje i on neće dovijeka moći bježati od ruke pravde.

Također oglasila se i njegova supruga Aida Tule koja je objasnila da nema nikakve veze s njim i da nije dio nikakvog eksperimenta. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button