Vijesti Top 5

Policija traga za Muhamedom Ali Gašijem zbog incidenta u centru Sarajeva

Iako je nedavno izašao iz zatvora gdje je proveo manje od kazne na koju je osuđen (17 godina i sedam mjeseci), Muhamed Ali Gaši već je u bjekstvu, potvrđeno je iz sarajevske policije.

On se traži jer policija sumnja da je učestvovao u incidentu koji se dogodio u četvrtak u Petrakijinoj ulici u centru Sarajeva, a sada je nedostupan policijskim službenicima.

Zbog tučnjave je već uhapšen 52-godišnji Aziz Gaši i tereti se da je počinio krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, na štetu T.H. iz Sarajeva.

Tom prilikom je T.H. zadobio tjelesne povrede, a kako je potvrđeno obojica su upućena na KCUS. Zbog ovoga je izvršen pretres kuće Gašija u ulici Pehlivanuša.

Aziz Gaši je osoba koja je već poznata u krivičnim dosjeima zbog različitih krivičnih djela

Podsjetimo, Muhamed Ali Gaši koji je sada nedostupan organima gonjenja je 2009. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i sedam mjeseci.

Kantonalni sud u Sarajevu je 23. juna 2009. godine osudio je Muhameda Alija na 20 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi s krivičnim djelima protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistvo u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

Kasnije mu je kazna preinačena na 17 godina i sedam mejseci zatvora. Prošlogodišnjom odlukom tadašnjeg predsjednika FBiH Marinka Čavare (HDZ) Gaši je pomilovan i ranije je izašao na slobodu.

(Fiks/Klix)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button