Crna hronika

Protiv Banožića podignuta prijava za ubistvo iz nehata: Hrvatski ministar još nije pri punoj svesti

Protiv bivšeg ministra obrane Maria Banožića policija je podignula krivičnu prijavu za ubistvo iz nehata zbog saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao Goran Šarić.

Kako je saopšteno, policija je utvrdila da je Banožić kršeći saobraćajne propise izazvao nesreću u kojoj je stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, navodi Index.hr.

„Prvi stav se odnosi na izvršenje saobraćajne nezgode, a šesti da je izazvao smrt, odnosno da je nastupila smrt“, rekao je portparol Dragoslav Živković.

Ukoliko Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu prihvati ovakvu krivičnu prijavu i ukoliko ona rezultira optužnicom u toj formi, bivšem ministru odbrane prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Banožić se oporavlja u osječkoj bolnici iako mu je zdravstveno stanje i dalje ozbiljno.

Premijer još nije odlučio kada će ga posjetiti, a već sutra kreću konsultacije i dogovori oko novog ministra odbrane.

Bivši ministar je u stabilnom je stanju, ali još uvijek se ne sjeća nesreće i nije pri punoj svijesti. Izvijestio je to doktor Krunoslav Šego, zamjenik direktora Kliničkog bolničkog centra Osijek, gdje je Banožić u subotu premješten iz vinkovačke bolnice na dalje liječenje.

„Stanje gospodina Banožića je stabilno. On je još uvijek van životne opasnosti, no vrlo smo oprezni s obzirom na vrstu i opseg povreda koje je pretrpio. Novi nalazi, jutrošnji, ne pokazuju nikakvu veću progresiju povreda“, kazao je doktor Šego danas ranije popodne.

Objasnio je da se s pacijentom može komunicirati, ali „ta svijest nije puna svijest“. Koliko će takvo stanje trajati, teško je prognozirati. Za sada se, dodao je, ne planira njegovo premještanje u drugu bolnicu, prenosi Večernji list.

Mesto: Vinkovci Datum: Sat Nov 11 12:40:18 CET 2023 Dogadjaj: HRONIKA – Vozač kombija poginuo je u subotu ujutro u saobraćajnoj nesreći kod Vinkovaca u kojoj je teško povređen hrvatski ministar obrane Mario Banožić, saopštilo je danas Ministarstvo obrane Hrvatske. Ličnosti: Nikola Selaković Izvor: FoNet/HINA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button