NogometSport

“POSLJEDNJI PLES” Mesi vs. Ronaldo po posljednji put? Zna se i termin, čeka se još samo jedan detalj

Sprema se scena za posljednji zajednički ples Lionela Messija Cristiana Ronalda. Dvojica nogometaša čije je rivalstvo obilježilo 21. stoljeće još jednom bi se trebali naći na suprotnim stranama i odigrati vjerovatno i posljednju međusobnu utakmicu.

Saudijci, naime, spremaju megaspektakl i utakmicu Al Nassra i Inter Miamija. Iako utakmica koja bi se trebala odigrati u siječnju na sada već tradicionalnom Riyadh Season Cupu nije i službeno potvrđena, prema novinskim napisima u Saudijskoj Arabiji načelni dogovor je postignut i preostalo je samo utanačiti detalje.

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo do sada su 36 puta igrali jedan protiv drugoga. U međusobnim ogledima Argentinac je bolji sa 16 pobjeda, Portugalac ih je proslavio 11 dok je devet utakmica završilo bez pobjednika. U tim utakmicama uvijek su davali sve od sebe pa je Messi u ogledima s Ronaldom upisao 22 gola i 12 asistencija, dok je s druge strane Portugalac zabio 21 pogodak uz jednu asistenciju. Posljednji puta su stajali na suprotnim stranama u januaru ove godine kada je Cristiano Ronaldo poveo kombiniranu momčad Al Hilala i Al Nassra protiv francuskog PSG-a u čijim je redovima tada još igrao Messi (35). Završilo je golijadom i pobjedom Parižana 5:4.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button