Vijesti Top 5

Pljačkaši iz Austrije pobjegli u BiH: Pronađeni rolex satovi i arsenal municije i naoružanja

Austrijski list “Krone” objavio je danas vijest da su akteri spektakularne pljačke juvelirnice u Švaneštatu pobjegli u BiH, gdje su navodno i uhapšeni.

“Krone” prenosi da je riječ o pljački iz septembra prošle godine kada su pljačkaši prvo provalili u kancelariju koja se nalazi do juvelirnice, a onda probivši zid, došli do nevjerovatnog plijena.

Oni su tom prilikom odnijeli izuzetno vrijedan nakit i satove, a kako prenose mediji, riječ je o plijenu čija je vrijednost šestocifrena. Nakon što su napunili džepove, pobjegli su neprimjećeni istim putem kojim su i došli.

Nakon opsežne istrage, pljačkaši su locirani u Bosni i Hercegovini, gdje su navodno i uhapšeni. Prema informacijama do kojih je došao “Krone”, uhapšena su tri osumnjičena.

Kod njih su pronađeni rolex satovi koji su prijavljeni da su nestali tokom pljačke, a navodno su kod sebe imali pravi arsenal municije i naoružanja.

Pretpostavlja se da ovo nije jedina pljačka osumnjičenih na austrijskom tlu. Navodno, traga se za još najmanje dvojicom osumnjičenih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button