VijestiVijesti Top 5

Komšije podinijele krivične prijave protiv dvojice Bosanaca: Švercovali 20 migranta u autu

Policija u Hrvatskoj podnijela je državnom tužilaštvu krivične prijave protiv dva državljanina BiH jer su u švercovali 20 migranata.

Kako navode iz Policijske uprave karlovačke juče ujutro su njihovi pripadnici u Cetingradu zaustavili i kontrolisali automobil bh. registracije.

Kontrolom je utvrđeno da su dvojica bh. državljana u vozilu prevozili 20 stranih državljana, i to 26-godišnjak kao vozač i 25-godišnjak kao suvozač.

“Budući da je kontrolom utvrđeno da je vozač u vozilu prevozio više osoba od broja osoba upisanih u saobraćajnoj dozvoli, protiv istog će biti podnesen izvještaj nadležnom opštinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, navode iz policije.

Kriminalističkim istragom utvrđeno je da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novac prevozili strane državljane.

“Zbog sumnje da su počinili krivična djela protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predani su nadležnim organima, a krivična prijava je podnijeta nadležnom državnom tužilaštvu”, navode iz policije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button