VijestiVijesti Top 5

SDA priznala poraz u Starom Gradu: Osim Selimbegovića, oglasio se i “najglasniji omladinac”

Dženan Selimbegović, SDA-ov kandidat obratio se javnosti večeras nakon što su zatvorena birališta za načelnika Općine Stari Grad.

Čestitao je svom protivkandidatu Irfanu Čengiću, ali kazao i da je ponosan na svoj izborni rezultat.

“Irfanu Čengiću želim uspjeh u budućem radu, a onda da se zahvalim svim građanima koji su izašli na izbore i svojim glasom ukazali meni na povjerenje”, rekao je Selimbegović.

Kazao je i da svojim uspjehom smatra što je ostao dosljedan svom obećanju koje je rekao građanima u neposrednim razgovorima.

“Lično sam ponosan na svoj tim i na svoje političko predstavljanje. U ova dva mjeseca nismo se imali radi čega zacrveniti. Ostaje dalje da radimo. Ranije smo Čengić i ja dogovorili kafu bez obzira na rezultate. Na taj način ćemo pokazati da nećemo dozvoliti da budemo prepreka dobrim rješenjima”, istaknuo je, prenosi N1.

Poručio je i da predstoji daljnja politička borba na lokalnom i entitetskom nivou.

“Hladne glave ćemo analizirati izborne rezultate i pokušati doći do konteksta kako se nešto desilo i na osnovu toga donijeti odluke o narednim izborima”, rekao je Selimbegović.

Nakon što su prebrojani svi glasovi, Čengić je osvojio 5.982 (63,29 posto), a protivkandidat Dženan Selimbegović 3.470 (26,71 posto).

Osim Selimbegovića, i Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA obratio se javnosti večeras nakon što su zatvorena birališta.

“Na rezultate koje smo postigli možemo biti ponosni. Selimbegović je postigao ono što je očekivao, došao je do dovoljnog broja ljudi. Mi smo izuzetni ponosni”, prenio je N1.

Zahiragić je rekao i da u zadnjem momentu je došlo do saradnje patriotskog bloka na lokalnom nivou, te stranke su na neki način u formi reformi, kako je kazao.

“Mislim da ćemo za godinu dana utemeljiti svoje baze i na narednim izbrorima biti favoriti”, rekao je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button