VijestiVijesti Top 5
Trending

O OVIM HEROJIMA BRUJI ČITAVA EVROPA Banjalučanin i kolega spasili dječake iz kandži otmičara

Domaći i svjetski mediji već nekoliko dana neprestano pišu o nevjerovatnoj hrabrosti Banjalučanina Duška Vukobrata rodom iz Gornjeg Tiškovca kod Drvara i njegovog radnog kolege iz Turske koji su u srijedu ujutru spriječili otmicu dvojice dječaka u njemačkom gradu Boblingenu!

Savladali otmičara

Ovaj skroman, a neustrašiv čovjek naveo je kako je te srijede radno jutro bilo uobičajeno kao i svako drugo. Nisu mogli ni slutiti šta će se potom dogoditi.

“Jako je teško objasniti kako se sve izdešavalo. Kolega mi je u jednom trenutku rekao da bagerom blokiram ulicu, a on je uskočio na zadnja vrata sivog kombija koja su bila zamagljena. Spasio je jedno dijete, a drugo smo izvukli na bočnu stranu. Iako je otmičar htio pobjeći, uspjeli smo ga savladati i zadržati dok nije došla policija”, rekao je Vukobrat, piše aloonline.ba.

Plač, jauk, vrisak…

Kasnije su vidjeli da je otmičar kod sebe imao nož. Ni u jednom momentu nisu razmišljali o tome da svoj život stavljaju na kocku, samo im je bilo važno da spasu dječake.

“Nisam se prepao, kako ću se prepasti. U tom momentu ne razmišljaš ni o čemu, živa katastrofa. Dječači su se tresli, čuo se plač, jauk, vrisak, bili su isprepadani. Otmičar je u policiji kasnije priznao da je htio da ih siluje i da bi ih bacio u jednu rijeku nedaleko od mjesta gdje radimo. Saznali smo da je poslat u psihijatriju na posmatranje”, istako je Vukobrat.

Zaključuje da ovaj događaj nikada neće zaboraviti, kao ni roditelje i građane koji ne prestaju da im se zahvaljuju.

U jednom momentu vidiš dijete koje je moglo biti kidnapovano, a u drugom trenutku ga vidiš u zagrljaju roditelja. Toliko mi je drago bilo kad sam vidio da su sigurni, ali plač roditelja je bila jako teška scena. Iz policije su nam se zahvalili i rekli da smo napravili dobro djelo. Roditelji i građani se zahvaljuju stalno. Juče su i saobraćaj blokirali, donose nam hranu, piće, neprestano časte”, kazao je Vukobrat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button