Crna hronika

Bježali od policije na motoru: Završili u pritvoru, a dobili i batine?!

Bježali od policije na motoru

Prava drama se odigrala u naselju Stranjani u Zenici, tokom policijske potjere za dvojicom mladića na motociklu.

Mladići su na skuteru od 49 kubika s regionalne ceste ušli u dvorište porodične kuće i uspješno pobjegli policijskim službenicima koji su ih pratili u Škodi. Nakon što su stigli do kraja puta, mladići su brzo nestali, dok su se policijski službenici vratili na cestu.

Cijelo vrijeme su ih promatrali zapanjeni radnici.

Redakcija portala Crna-Hronika uspjela je saznati identitet aktera ovog događaja i razlog njihovog bijega od policije u Zenici. Radi se o 20-godišnjem mladiću iz Nemile po imenu Mirel Šarić, poznatom kao “Babuka”.

Mladić nam je ispričao da se sve odvilo jučer popodne, a da je zbog ovog incidenta završio u Kantonalnoj bolnici u Zenici. Šarić je već ranije bio poznat policiji zbog narušavanja javnog reda i mira.

– Ja sam mladić koji je pobjegao policiji u Zenici. Prvo i foremost, motor koji smo koristili ima 1.500 kubika, a uhvatili su mene i mog prijatelja jer smo odlučili sakriti motor u jednoj garaži i potom nastavili trčati kako bismo im pobjegli. 

Kada su nas uhvatili, stavili su nam lisice na ruke, bacili nas na pod, udarali rukama i nogama. Razlog našeg bijega od policije je taj što ja nemam vozačku dozvolu, u stvari, nikada je nisam imao, izjavio je Mirel Šarić, poznat kao “Babuka”. 

Šarić je također iznio optužbe da su ih policijski službenici povrijedili  i zadržali u pritvoru. 

– Policajac koji nas je šutao, znamo mu i ime i prezime iz Zenice. I tako nas naša policija čuva, da nas šuta i udara. Ja sam vadio i ozljedni list jer sam otišao na bolnicu čim su nas pustili iz ćelije. Htjeli su nas i dole udarati ali nisu mogli zbog kamera. Još jednom da se zahvalim policiji MUP-a ZDK – izjavio je Babuka za portal Crna-Hronika.

Back to top button