Vijesti Top 5

SVI ČEKAJU ODGOVOR GRANIČNE POLICIJE, A ON SE ŠETA Kako je i kada Glavaš ušao u BiH?

Branimir Glavaš posljednji put, legalno je prešao granicu BiH u julu ove godine, nezvanično saznaje ATV. Iz Granične policije na upit ne odgovaraju, a ranije su rekli da štite lične podatke. To što ne odgovaraju medijima, ne čudi, jer informacije čeka i ministar sigurnosti BiH.

„Uputili smo zvaničan dopis prema Graničnoj policiji da nas obavijeste da li je gospodin Glavaš ušao u BiH kada je ušao i da li su ispoštovane sve zakonske procedure. Takođe smo tražili sa kojim je isti ušao u BiH. Dopis sam uputio Graničnoj policiji juče i još nisam dobio odgovor“, kaže Nešić.

Interesantno je da se Glavaš nedavno na svom Fejsbuku pohvalio da se nalazi u Drinovcima kraj Gruda. U tom slučaju, trebalo bi da reaguje Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH.

„Svima onima za koje Sud BiH izrekne mjeru lišavanja slobode ili Tužilaštvo, ili neke druge institucije koje su ovlašćene da mogu izdati nalog Federalnoj upravi policija, federalna policija će reagovati“, kaže federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

Iz Republike Srpske ne vjeruju Isaku zbog priče da bi hapsio Predsjednika Republike Srpske.

Glavaš je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u predmetima „garaža“ i „selotejp“. On je poručio da neće u zatvor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button