KuharSvakodnevnica

ČUVENA PILETINA “OŽENI ME” O KOJOJ SVI PRIČAJU Recept oduševio milione širom svijeta

Čuvena piletina “oženi” sprema se u kremastom sosu sa sušenim paradajzom, a recept je oduševio milione širom svijeta

Sastojci:

4 pileća filea
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
4 kašike brašna
1,5 kašika maslinovog ulja
1,5 kašika putera
3 čena belog luka
200 ml vruće vode
1 kockica za pileću supu
160 ml pavlake za kuvanje
30 g parmezana
3/4 kašika tucane paprike
1 kašičica sušenih biljnih začina
20 g sušenog paradajza, usitnjenog
1 šaka bosiljka sjeckanog

Recept za piletinu „oženi me“:

Začinite piletinu solju i biberom sa obe strane, pa ga uvaljajte u brašno. Zagrijte ulje i puter na srednjoj temperaturi, pa pržite 4 minuta sa obe strane, dok piletina ne poprimi zlatnu boju. Redajte po ubrusu da se ocijedi višak masti. U tavu dodajte isjeckan bijeli luk, prodinstajte. Kockicu za pileću supu razmutite u vrućoj vodi, pa i nju dodajte u tavu. Miješajte da se sos ne zalijepi, pa smanjite temperaturu. Dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, pa dobro promiješajte sos. Nakon nekoliko minuta krčkanja, dodajte tucanu papriku i sušene biljne začine. Dodajte sušeni paradajz i na kraju piletinu. Ostavite da se sos sa sušenim paradajzom krčka još 5 minuta. Sklonite sa šporeta, pa ukrasite sjeckanim bosiljkom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button