NogometSportVijesti Top 5

EPILOG DERBIJA NA KOŠEVU Delegat podnio izvještaj, evo zbog čega je Mateo Musa pokazao 2 crvena kartona Sarajevu

Meč koji je trebao biti praznik fudbala, revanš susret četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca prekinut je u dubokoj sudijskoj nadoknadi (Borac u trenutku prekida vodio sa 2:1) zbog nezadovoljstva bordo tima.

Igrači i stručni štab Sarajeva su više puta tokom meča iskazali nezadovoljstvo prema odlukama glavnog sudije Matea Muse iz Čitluka. Musa je domaćima podijelio dva crvena kartona, isključeni su Renan Oliveira i pomoćni trener Gobec Luka, a u delegatskom izvještaju navedeni su razlozi za to.

Prema pisanju Mirka Miloševića iz Zvornika, delegata ovog susreta, navodi se da je Brazilac isključen iz igre zbog nasilništva, odnosno udaranja protivničkog igrača Ranka Jokića stisnutom šakom i pesnicom u predjelu lica.

FOTO: COMET/SCREENSHOT
FOTO: COMET/SCREENSHOT

Isključenje koje je u 65. minutu zaradio Luka Gobec okarakterisano je kao neprimjereno ponašanje odnosno psovanja sudijama.

Podsjetimo, Borac se slavljem na Koševu pridružio Slogi i Zrinjskom u polufinalu Kupa, a posljednjeg učesnika dobićemo danas, kada se u revanš susretu sastaju Velež i Široki Brijeg.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button